kerana vios

| Saturday, April 7, 2012 | 2 comments |
tadi aku keluar ngan member aku yng dah bekerja.arif mustapa.aku panggil arip pa.masih single.kalo nak search fb die tulis arip mustapa.arip pa..haha..aku promote hang ni arip..lepaih ni blanja aku okeh.

                tpi main point kenapa aku tulis blog ni sebab tiba2 aku tepikir smtink.umoq aku lani dah 22 tahun.tpi...dlm umoq 22 taun ni apa yng aku ada.bila pikir blik...aku ada NOTHING.maksud aku ketika usia 22 taun ni apa kelebihan yang aku ada untuk masa depan aku..harta.satu pun aku xdak.memang keluarga aku ada.tapi tu family aku punya.sampai bila aku nak bergantung kat family aku?life ahead us are full of surprised.huhu..aku jadi takut.bedebaq...bayangkan nnti lepas aku grad.ada ka kerja untuk aku?dengan zaman sekarang ni yang semua orang berlumba2.company akan ambil d best.and im i d best?adakah aku mampu untuk survive masa hadapan dengan keadaan aku sekarang ni.huhu...im i READY for this?d answer is NO!!tpi walau macam mana pun..aku terpaksa hadapi segala kemungkinan yang akan terjadi.jadi...aku dah berazam untuk belajaq berdikari,berdiri tanpa perlu mengharapkan bantuan orang laen.belajar medekatkan diri dengan tuhan sebab mak aku sentiasa pesan.jngn lupa kepada tuhan yang banyak memberi kita rezeki nih.jngn lupa melakukan kewajipan seharian kita yang paling penting iaitu sembahyang.kalau kita berbuat baik dengan Pencipta nescaya Allah xkan lupa kepada hambanya.aku tau aku dah lari dari haluan yng betul jadi aku harap Allah dapat tolong aku memberikan aku jalan yang mudah untuk hadapi segala cabaran yang mendatang.Insyaallah.

              tapi jangan lupa.untuk mendapat kejayaan yang diingini tu bukan senang.nak makan pun kita kena berusaha tambah lagi untuk benda laen.Aku teringt sorang lecture aku yang aku minat gila.kelas dia aku xpenah ponteng kot dan segala nasihat dia aku tulis dalam nota aku.dia cakap manusia ni yang menentukan hala tuju dia.kalo dia nak kaya dia kena berusaha.bukan duduk saja segala benda nak jatuh ke riba..huhuhu.memang nasihat yang sangt berguna kot.bagi aku.tpi memang semua orang tau.tpi buat xtau kan?manusia kebanyakannya macam paku dan pahat.dan aku ni salah sorang dari paku ni lah.ketuk skali baru nak bejalan.kalo xdak orng pahat memang xtesumbat la aku.so insyaalah.lepas ni..aku akan sentiasa memperingtkan diri aku pasai kehidupan akan datang.dan xlupa juga kehidpuan akhirat yang kekal selamanya.amin.

 p/s:memang syiok tadi merasa naek kereta ang arip oi..lepaih ni kalo keluaq ja naek gheta hang ja la noh..haha.

~~blank~~

| Tuesday, February 21, 2012 | 2 comments |
one of my friend told me that my blog sangt bosan.yeah.so im updating it.one of my friend ckp blog is like ur diary so anything u can put into it.so i was thinking to update it la.i know my blog nih dilahirkan pada 3 tahun lepas and d post only 4!!waatefuk.so still dlam fasa belajaq buat blog la kan.haha.biarlah.at least i try kan.
tpi~~~
nak story ape pun xtau kan.ok lah.so kite sembang camne saya menghabiskan vaucer satu malaysia.hahaha.ape kejadahnyew dengan topik ni la kan.

there are 3 books that i bought using this voucher.there are(ayat skema):


1.how to make anyone fall in love with you
kenape aku beli buku ni kan.ntah la.mybe sebab aku ni loser kot dlm bercinta.tpi mmg pun.but act buku ni also motivate me not only in love but also in life.kire lebih kurang how to make anyone to be happy with you gak la..nmpak mcm jiwang.tpi act buku ni bgus.lgipun this is how i menghabiskan voucher.hahaha.


2.100 ways to motivate yourself
and reason apsal aku beli buku ni sebab die ade diskaun 20 percent.haha.beli je la.and mcm best jek.(tpi still xbaca buku nih.haha)



3.letter for sam
okeh.buku ni memang best.and xmenyesal gile baba beli buku nih.ive read it for 2 times and it really inspired me to go on in my life.its repeatedly written that life is short.explore everything before it too late.citer ni psal tok wan die nih sakit,ade anak perempuan yng juga sakit.anak die ni kawin and later dpat anak yng sakit.mcm mane keluarga diorang suffer sakit tu dengan kepayahan yng xde duit..its a real story kot act.nak tau ngan lebih lanjut.baca la sendiri.xmenyesal.and harga dia rm30(kot)haha..

ni review yng aku dpt dari dari blog dia.

Dear readers and listeners,

Since my appearances on fresh air and CNN, and since people have been attending my readings and buying the book, I have received over 300 e-mails! Many of my friends (psychologists, of course) ask me how I feel about everything that is happening. I have yet to find a word that begins to come close. Surreal, overwhelming, gratifying, over stimulating, joyous, and exhausting all come close, but don't quite get it. And then I had lunch today with a dear friend who taught me meditation (Michael Baim, who I referred to in my acknowledgments). The restaurant was nearly empty and I had time to rest and reflect. The words I used with him were humble, grateful, deeply spiritual, and most of all -- I feel awe.

The word journey is used way too much in pop psychology and pop spirituality, but it does feel that the journey of my life has brought me to this point. Where to from here? Stay tuned!

I will look forward to hearing from you and you will certainly hear from me also.

With deep gratitude
Dan

p/s:5 attempt.haha...better kan?setngah jam kot nak buat menantang ni..and thnks for reading!
*nak kemas bilik!!!

a new post and a new life for me

| Friday, January 27, 2012 | 3 comments |
this post has been delete