kerana vios

| Saturday, April 7, 2012 | |
tadi aku keluar ngan member aku yng dah bekerja.arif mustapa.aku panggil arip pa.masih single.kalo nak search fb die tulis arip mustapa.arip pa..haha..aku promote hang ni arip..lepaih ni blanja aku okeh.

                tpi main point kenapa aku tulis blog ni sebab tiba2 aku tepikir smtink.umoq aku lani dah 22 tahun.tpi...dlm umoq 22 taun ni apa yng aku ada.bila pikir blik...aku ada NOTHING.maksud aku ketika usia 22 taun ni apa kelebihan yang aku ada untuk masa depan aku..harta.satu pun aku xdak.memang keluarga aku ada.tapi tu family aku punya.sampai bila aku nak bergantung kat family aku?life ahead us are full of surprised.huhu..aku jadi takut.bedebaq...bayangkan nnti lepas aku grad.ada ka kerja untuk aku?dengan zaman sekarang ni yang semua orang berlumba2.company akan ambil d best.and im i d best?adakah aku mampu untuk survive masa hadapan dengan keadaan aku sekarang ni.huhu...im i READY for this?d answer is NO!!tpi walau macam mana pun..aku terpaksa hadapi segala kemungkinan yang akan terjadi.jadi...aku dah berazam untuk belajaq berdikari,berdiri tanpa perlu mengharapkan bantuan orang laen.belajar medekatkan diri dengan tuhan sebab mak aku sentiasa pesan.jngn lupa kepada tuhan yang banyak memberi kita rezeki nih.jngn lupa melakukan kewajipan seharian kita yang paling penting iaitu sembahyang.kalau kita berbuat baik dengan Pencipta nescaya Allah xkan lupa kepada hambanya.aku tau aku dah lari dari haluan yng betul jadi aku harap Allah dapat tolong aku memberikan aku jalan yang mudah untuk hadapi segala cabaran yang mendatang.Insyaallah.

              tapi jangan lupa.untuk mendapat kejayaan yang diingini tu bukan senang.nak makan pun kita kena berusaha tambah lagi untuk benda laen.Aku teringt sorang lecture aku yang aku minat gila.kelas dia aku xpenah ponteng kot dan segala nasihat dia aku tulis dalam nota aku.dia cakap manusia ni yang menentukan hala tuju dia.kalo dia nak kaya dia kena berusaha.bukan duduk saja segala benda nak jatuh ke riba..huhuhu.memang nasihat yang sangt berguna kot.bagi aku.tpi memang semua orang tau.tpi buat xtau kan?manusia kebanyakannya macam paku dan pahat.dan aku ni salah sorang dari paku ni lah.ketuk skali baru nak bejalan.kalo xdak orng pahat memang xtesumbat la aku.so insyaalah.lepas ni..aku akan sentiasa memperingtkan diri aku pasai kehidupan akan datang.dan xlupa juga kehidpuan akhirat yang kekal selamanya.amin.

 p/s:memang syiok tadi merasa naek kereta ang arip oi..lepaih ni kalo keluaq ja naek gheta hang ja la noh..haha.

2 comments:

aunishbini Says:
April 7, 2012 at 11:10 AM

Fewit. Dah update belog. Tahniah!

see_book0307 Says:
April 7, 2012 at 11:13 AM

This comment has been removed by the author.

Post a Comment